ALL INCLUSIVE TURKIJE

Heb jij het altijd druk en ben jij nu echt toe aan ontspanning met jouw gezin? Boek dan een all inclusive vakantie naar Turkije. Hier kan je echt bijtanken. Je hoeft helemaal niets te doen, alles wordt voor jou gedaan.

Vakantie Turkije

Veel mensen gaan in het voorjaar, de zomer of het najaar op vakantie naar Turkije. Dat is natuurlijk ook niet raar, want het is daar nagenoeg altijd mooi weer. Dus als je een vakantie naar Turkije boekt, weet je zeker dat je een zonvakantie krijgt. In het voorjaar is de temperatuur al heerlijk aangenaam. De zee kan dan nog wel koud zijn, maar in het zwembad kan je al heerlijk zwemmen. In de zomer kan de temperatuur flink oplopen in Turkije. De temperatuur van het zeewater loopt dan dus ook snel op, zodat je daar heerlijk in kunt zwemmen. Omdat het zeewater in de zomer goed is opgewarmd, kan je in het najaar ook nog genieten van het zeewater. De temperatuur van het zeewater en de zon is dan echt aangenaam.

All inclusive Turkije

Veel hotels in Turkije hanteren de all inclusive formule. Dit is logisch, want is erg populair onder vakantiegasten. Zij hoeven dan echt helemaal niets te doen, alles wordt voor hen gedaan. Zij kunnen dus op en top genieten van hun welverdiende vakantie. Alle maaltijden, tussendoortjes en (de meeste) drankjes vallen onder deze formule. Je kunt dus bij het eten wat te drinken pakken, maar als je gedurende de dag even een drankje aan de bar wilt drinken, dan is dat ook geen enkel probleem. Je krijgt daarvoor achteraf geen extra rekening gepresenteerd. Daarnaast is het natuurlijk erg fijn dat de hotelkamer elke dag schoon gemaakt wordt en ook de bedden worden elke dag mooi opgemaakt. Vaak maken de medewerkers van housekeeping een waar kunstwerk van je lakens op het bed.

Zwembaden en pretparken

De meeste hotels in Turkije hebben mooie zwembaden met diverse glijbanen. Hier kunnen kinderen en volwassenen zich heel goed vermaken. Vroeger waren dit gewone waterglijbanen, maar tegenwoordig zie je steeds vaker spectaculaire glijbanen of glijbanen waar je met een band af moet. Deze glijbanen zijn erg populair bij vakantiegangers. Als je naar een vijf sterren resort gaat in een populaire vakantieplaats is de kans groot dat er ook een mini pretparkje bij het hotel zit. De attracties zijn vaak een paar uurtjes per dag open. Je hoeft je bij dit soort hotels dus zeker niet te vervelen.

Winkelen in Turkije

Winkelen is een populaire bezigheid voor veel vakantiegangers in Turkije. Dit is ook logisch, want kleding, tassen, sieraden, etc. zijn in Turkije veel goedkoper dan in Nederland. Je kunt hier veel (imitatie) merkkleding kopen voor leuke prijzen. Veel vakantiegangers maken daar dan ook gretig gebruik van. Als je gaat shoppen bij een bazaar of in een winkelstraat zal je zien dat de artikelen niet geprijsd zijn. Je zal dus altijd moeten vragen wat iets kost. Het is verstandig om nooit de vraagprijs te betalen. De verkopers gaan er namelijk van uit dat je altijd af zal dingen. Daarom vragen zij altijd (veel) te veel voor het artikel wat je wilt kopen. Je kan vaak wel tot de helft van de vraagprijs afdingen. Als je meerdere artikelen in dezelfde winkel koopt, wordt de prijs vaak nog interessanter. De prijzen in een bazaar liggen vaak nog wat lager dan de prijzen in een winkelstraat. Vooral in de avonden is het daar vaak een gezellige drukte.

Eten

Het is verstandig om alleen in het hotel te eten en niet wat te eten langs de weg of bij een kraampje te kopen. Op deze manier kan je voorkomen dat je wellicht ziek wordt.

BACK TO TOP