ALL INCLUSIVE EGYPTE

Egypte is een heerlijk land als je van de zon, de zee en de warmte houdt, maar ook als je geïnteresseerd bent in de oudheid.

Welk weer kun je verwachten bij een vakantie Egypte?

In Egypte is het vrijwel altijd mooi weer, vooral in de zuidelijke regio’s. In de gebieden rondom Cairo kan het wel eens bewolkt zijn en regenen. Als je erop uit gaat om plaatsen te bezoeken, kun je het beste niet in de zomer gaan, dan is het echt erg warm. Ook al hebben alle bussen, taxi’s en gebouwen airco, buiten kan het gemakkelijk boven de 40 graden worden en juist die temperatuurverschillen kunnen ervoor zorgen dat je je niet goed voelt. Echter, als je van de zon en de zee houdt is het zelfs in de zomer met de nodige voorzorgsmaatregelen heerlijk. Zorg ervoor dat je op de warmste tijden van de dag in de schaduw blijft en drink genoeg. Drink geen ijskoude dranken, want daar kan je maag juist niet goed tegen met de warmte. Let ook op de overgangen van de warmte buiten naar de airco binnen.

Welke activiteiten moet je echt doen als je in Egypte bent?

Het zeewater is heerlijk en je kunt genieten van relaxed snorkelen en zwemmen tussen de mooiste vissen. Ook als je wilt (leren) duiken, is Egypte the place to be. Bijna ieder hotel heeft een duikschool waar je je duikdiploma ( PADI) kunt halen of waar je jezelf kan aanmelden voor een uitstapje met de boot. Gedurende zo’n uitstapje kun je op de mooiste plekken duiken. Dit onder begeleiding van een ervaren gids.
Er zijn ook uitstapjes per boot te boeken die per dag verschillende keren op de mooiste plekken voor anker gaan en waar je de gelegenheid hebt om onder begeleiding van een gids te genieten van het koraal en de vissen. Vaak is op zo’n dag een heerlijke lunch inbegrepen en hoef je uiteraard niet perse te snorkelen of te zwemmen. Je kunt ook heerlijk op de boot blijven om daar te genieten van de zon en de wind en… misschien zie je wel dolfijnen!Ook op het land zijn er genoeg uitstapjes te maken naar bijvoorbeeld de woestijn om daar met de bedoeienen thee te drinken of naar de sterren te kijken. Ook plaatsen als Cairo en Luxor zijn per bus ( of per vliegtuig via een binnenlandse vlucht) te bereiken. Je kunt ook een combinatiereis maken: een Nijlcruise langs alle highlights en daarna heerlijk relaxen in een resort aan zee.

Wat houdt een all inclusive vakantie in?

Een all inclusive Egypte vakantie geeft je verschillende gemakken.
Bij aankomst krijg je een gekleurd polsbandje om en hiermee herkent het personeel jou als een all inclusive gast. Check voor alle zekerheid wel even wat er eventueel niet all inclusive is: denk hierbij vooral aan bepaalde alcoholische drankjes en sommige soorten koffie of verse fruitdrankjes. Voordelen:

  • Je hoeft je, na je betaling aan de reisorganisatie, in je hotel niet meer druk te maken over het betalen van je drankjes en je eten. Heerlijk zonder portemonnee op zak naar het strand of zwembad en daar op vertoon van je polsbandje je eten en drinken bestellen. Vaak krijg je iedere dag nog een schoon badlaken ook!
  • Na je vakantie word je niet ‘verrast’ met nabetalingen via je creditcard die je al bijna vergeten was. Je weet van te voren wat je vakantie gaat kosten aan eten en drinken in je hotel. Hoe heerlijk is dit!
BACK TO TOP