ALL INCLUSIVE ITALIË

Italië heeft een hoop mooie plekjes waar je van je vakantie kunt genieten. Dit kan zowel in grote steden als Milaan of Rome, maar ook in kleinere steden die zeker net zoveel uitstraling hebben als een grote stad. Bij dit soort steden moet je denken aan Florence en Venetië. Maar wil je echt lekker genieten van all inclusive Italië, dan kan ook heerlijk aan het grootste meer van Italië verblijven, namelijk aan het Gardameer.

Van Riva tot aan Desenzano

Aan het Gardameer zul je je niet snel vervelen. Er zijn talloze plaatsjes aan het water die allen hun eigen charme hebben. Deze steden kan je makkelijk bereiken per bus of boot. Je heb zowel een langzame als snelle ferry die je overal langs het meer kan afzetten. Ben je sportief aangelegd dan kan je ook sommige plaatjes te voet aanlopen.

Zo kun je aan het zuiden van het meer makkelijk lopen tussen de plaatsjes Peschiera, Lazise, Bardolino en Garda. Je kan ook bij het plaatse Malcesine de bergketen Monte Baldo beklimmen. Hou je er nou niet van om zoveel te lopen? Weest gerust er is namelijk ook een snelle kabelbaan die je makkelijk op de berg zet. Vanaf hier heb je bij helder weer een prachtig uitzicht over het Gardameer. Kom je hier in het najaar of voorjaar zal je vaak weinig zicht hebben, maar dat maak het niet minder bijzonder. J je kan nog steeds een stuk klimmen naar de top en genieten van de omgeving waar dan vaak ook nog sneeuw ligt.

Door de vele campings en hotels die vaak direct aan het meer liggen heb je niet alleen het water van het Gardameer snel tot je beschikking in de hete zomer, maar zijn er ook veel zwembaden te vinden bij de accommodaties. Indien je kiest voor een all inclusive verblijf hoef je eigenlijk je nergens meer zorgen om te maken en kan je heerlijk verblijven op de camping of hotel aan het meer zonder dat je ergens buiten de deur moet eten. Natuurlijk kan die erg leuk zijn om even ergens anders te eten in het centrum van het plaatsje waar je verblijft en daar is ook genoeg keus.

Milaan, Venetië, Bologna of Florence

Wordt het zonnen en zwemmen je even teveel en ben je toe aan wat cultuur snuiven? Dan kan je makkelijk aan het zuiden van het meer in het plaatsje Peschiera de trein pakken naar nabijgelegen grote steden. Zit je verder ten noorden aan het meer dan kan je ook de bus of taxi nemen naar Verona om op te trein te stappen. Laatstgenoemde is ook een leuke kleinere stad om te bezoeken voor een middag vanaf het Gardameer. Verona ligt dichtbij het meer en heeft gezellige pleinen met terrasjes. Er is tevens genoeg te zien aan bezienswaardigheden zoals de Arena van Verona en de Dom van Verona.

Ga je liever wat verder weg, dan ben je vanaf Peschiera in circa 1,5 tot 2 uur in zowel Milaan en Venetië als Florence en Bologna zijn voor een heerlijke dag uit. Treinkaartjes zijn makkelijk en goedkoop aan te schaffen via de website van de Italiaanse spoorwegen. Verblijf je dus een paar weken aan die meer dan heb je genoeg leuke uitstapjes tot je beschikking met de trein. Van winkelen in Milaan tot een gondelvaart in Venetië of juist door de vele museums slenteren in Florence.

Wacht daarom niet te lang met jou Italië reis samen te stellen want er is genoeg te doen in dit prachtige Zuid-Europese land! Viva Italia!

BACK TO TOP