ALL INCLUSIVE GRIEKENLAND

Griekenland is al jaren een populaire vakantiebestemming onder veel Nederlanders en andere Europeanen. Na de financiële crisis die het land raakte een aantal jaar geleden zijn de toeristen een tijdje weggebleven, maar zijn weer massaal teruggekomen voor een heerlijke strandvakantie of voor een gezellige stedentrip in een van de grote steden.

Vakantie Griekenland: Een zee vol vakantie-eilanden

Het land met de meeste eiland in Europa is Griekenland. Deze eiland zijn erg populair voor een heerlijke zon, zee en strandvakantie. All inclusive Griekenland is daarom erg populair bij Nederlandse toeristen. De populairste eiland is natuurlijk het bekende Kreta. Andere bekende eilanden zijn Kos, Lesbos, Mikonos, Korfoe, Samos, Santorini, Rhodos en Zakynthos. Hou je van warme temperaturen, cocktails, feestjes en genieten in het zand? Dan zit je altijd wel goed bij Griekenland als vakantieland vanwege de enorme diversiteit aan eilanden.

Om even twee populaire eilanden onder een vergrootglas te plaatsen, namelijk Kos en Kreta. Kos is de op twee na grootste eiland van de Dodekanesos met de gelijknamige hoofdstad Kos. Op Kos kan je als toerist leuke bezienswaardigheden bezoeken. Dit kan je zowel lopend als wandelend doen zoals naar de ruïnes van de Agios Stéfanos basiliek of de restanten van de Johannieterburcht. Je kan door de ligging ook vanaf de haven met een bootje een dagje naar Bodrum in Turkije reizen.

Kreta met de hoofdstad Heraklion in het grootste eiland van Griekenland, wat een garantie is voor veel leuke dingen om te doen en te bezichtigen. Denk hierbij aan de oude binnenstad van Chiania of het Arkadi Klooster. Hou je van waterparken of ben je met kinderen? Dan is het Starbeach waterpark ook leuke invulling van jouw middag. Hou je meer van cultuur dan kan je ook nog naar het Frangokástello of het archeologisch museum van Heraklion.

Stedentrips Griekenland: Athene en Thessaloniki

Athene is een leuke stedentrip die je vanuit Amsterdam of Eindhoven goed aan kan vliegen. Met het Acropolis en het daar boven gelegen Parthenon en het bijbehorende museum als twee van de hoogtepunten kom je niks te kort in Athene als het om vermaak en bezienswaardigheden gaat. Tevens is een bezoek aan Agora en Olympieion zeker aan te raden als je houdt van historie. Bezoek vervolgens het Syntagma plein en bekijk de wisseling van de wacht. Of drink een drankje op het terras in de gezellige wijk Plaka. Je kan ook een uitstapje maken naar de haven van Piraeus.

De tweede stad van Griekenland is het ten noorden van Athene gelegen Thessaloniki. Wandel hier over de boulevard en neem een kijkje vanaf de Witte Toren voor een mooi uitzicht over het water en de stad. Bezoek vervolgens het Aristotelous Plein en de Boog van Galerius. Voor de museumliefhebber is hier ook een archeologisch museum te vinden en kan je ook langs diverse kerken gaan zoals de Hagia Sophia, Rotunda en Hagios Demitrios. Kortom er is genoeg te doen in Griekenland, van stedentrips tot eilandhoppen tot een lange strandvakantie voor zowel jong als oud. Natuur, rust en feesten en cocktails alles komt voorbij in dit heerlijke vakantieland.

BACK TO TOP